Audi start in 2020 met de productie van de concurrent van de Tesla model S

Audi start bouw GT-concept

Waar mening mens tegenwoordig de Audi e-tron kent is Audi alweer bezig met een nieuw concept. Audi start de bouw van de GT-concept namelijk. Audi gaf vorig jaar op de autoshow in Los Angeles al aan te starten met de bouw van de GT-concept. Deze Audi laat zien dat elektrisch rijden helemaal niet saai hoef te zijn. Je ziet namelijk emotie in de lijnen die ontwikkeld zijn en deze auto ziet er allesbehalve saai uit. Audi gebruikt het door Porsche ontwikkelde J1 performance platform als basis voor de techniek. De Audi e-tron GT-concept levert een indrukkwekkende 590 pk en 830 NM-koppel.

Dit allemaal aangedreven door 2 permanente magneet synchroonmotoren. Al dit vermogen is goed voor een sprint van 0 naar 100 in 3,5 seconden. Jammer genoeg voor de snelheid fanaten onder is de maximumsnelheid begrenst op 240 km per uur. Met een volle accu is het mogelijk om een actieradius te behalen van 400 km. Het 800 volt hoogspanning systeem zorgt ervoor dat de accu van de Audi binnen 20 minuten voor tachtig procent volgeladen is.

Audi GT concurrent Tesla

De Audi e tron gt concept is een elektrische versie van de Audi r8. Met zijn agressieve lijnen is het over het hoofd te zien dat het een r8 is. De GT is de concurrent van de tesla model S. Of de GT een concurrent wordt van de Tesla moet echter nog blijken. Tot zover is het een veronderstelling. Audi verwacht dat de GT tegen het einde van 2020 in productie gaat. Op dit moment wordt er gewerkt aan de uitbreiding van de productielocatie. Op dit moment is de locatie alleen berust op de bouw van de kleinere series.

De benzine slurp variant van de GT wordt hier gebouwd de Audi R8. De bedoeling is dat in de komende maanden de fabriek uitgebreid wordt met 10.000 vierkante meter. De plek die onder handen genomen wordt zijn Böllinger Höfe. Deze plaats ligt in de buurt van Neckarsulm. Deze plek ligt ten Noorden van Ingolstadt dit is de thuisbasis van het merk van Audi. 

De Audi R8 en de GT lijken in veel opzichten op elkaar, maar worden toch afgezonderd van elkaar gebouwd. Voor de mensen die het niet weten, er is een volledig elektrische Audi R8 e-tron geweest. Er zijn van dit exemplaar maar een aantal gebouwd voor de exclusieve autoverzamelaars. Voor de autoliefhebbers die interesse hebben in de GT-concept. De verwachting is dat de GT die eind 2020 geleverd wordt ongeveer 125000,- kost. Dit is aanzienlijk duurder dan de Tesla model S, maar dit heeft dan ook met het merk Audi te maken. Uiteindelijk betaalt men voor het merk en de kwaliteit ervan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *