KTM lanceert elektrische minibike

Binnen de automobielen industrie is het begrip elektrische auto’s geen nieuws. Maar stelt u zich elektrische motorcros sport eens voor. Nooit meer het geronkel van de motoren en nooit meer de geur van benzine langs de racebanen heen. Dit is natuurlijk niet direct het geval. Echter zal de elektrische minibike van KTM de eerste zijn die deze innovatie gaat proberen door te zetten. De KTM SX-E5 zal op de markt komen. Dit model is vooral gemaakt voor de jonge coureurs die nog op de kartbanen en op de kleine circuit actief zijn. KTM heeft de voorbije jaren veel kennis proberen op te doen over elektrisch aangedreven voertuigen. Al deze kennis is in het SX-E5 model gestoken die nu op de markt is. Het voordeel van dit scheurmonster is dat het meerdere vermogens instellingen heeft. Daarnaast kun je met dit scheurijzer net zo hard als de benzine variant. Echter kan dit met veel minder herrie en minder onderhoud.

Deze minibike is niet alleen gemaakt voor de snelle en gevorderde coureurs, maar is in te stellen op meerdere vermogens standen. Bovendien kan het ook gebruikt worden door de minder ervaren coureur. Het apparaat is ook in te stellen op meerdere rijhoogtes. Hierom is het mogelijk om erop te rijden tussen de leeftijden tussen 3 en 10 jaar. Dit is natuurlijk ideaal hierdoor hoeft u niet direct een nieuwe minibike te kopen als uw kind ouder wordt. In tegendeel juist, want je kan gewoon de rijhoogte aanpassen en weer scheuren ermee. 

Specificaties SX-E5

De elektrische KTM minibike die ontwikkeld is wordt aangedreven door een nieuw en modern soort accu die Lithium-ionaccu genoemd wordt. Wie aan crossmotoren denkt, denkt aan veel geluid en benzine geur en gekke werk en men kan zich dit waarschijnlijk niet voorstellen zonder geluid en geur van verbrandingsmotoren. Echter is de wendbaarheid van dit apparaat geweldig en is rijervaring zelfs nog beter dan die van de benzine variant. In onze ogen is dit dus een win-win situatie. Hierdoor bestaat de kans dat de minibike sport wellicht in een aantal jaren elektrisch wordt. De SX-E5 zal in een variant verschijnen met luchtvering of met schokdemper. Alle onderdelen die zijn aangebracht op dit scheurmonster zijn van hoge kwaliteit en net zo goed als op de grotere SX-modellen. Het is namelijk door dezelfde ontwikkelingsproces heen gegaan als de grotere motoren. 

Heeft u een kind waarvan u denkt dat hij of zij de nieuwe motorcrosskampioen zal zijn? Grijp dan de kans en test dit nieuwe scheurmonster. Het apparaat zal ongeveer rond herfst beschikbaar zijn bij de officiële merkdealers. Wilt u graag weten wat de prijzen zijn van dit apparaat neemt u dan contact op met de merkdealer en deze zal u het vertellen. Op dit moment is het moeilijk in te schatten maar we verwachten dat de prijs rond de 5500,- komt te zitten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *