2000 pk sterke Lotus Evija electric

Voor vele van ons is lotus bekent vanwege de race achtige wagens die zij produceert. Echter heeft het merk nu een elektrische hypercar onthuld, de Lotus Evija die is ontwikkeld sinds het bedrijf is overgenomen door Geely. Het wordt de Evija genoemd en Lotus beweert dat het de snelste hypercar ter wereld moet zijn. Lotus gaat in medio 2020 van start met de productie van de Evija voor de 130 gelukkigen onder ons. Het is voor de gewone medemens onbetaalbaar om dit monster te kopen. Met een prijskaart van 1,86 miljoen euro is het niet de duurste hypercar, maar simpelweg te duur voor de normale mens.

Indrukwekkende cijfers van de Lotus Evija

Behalve de prijs zijn er ook andere indrukwekkende cijfers die de Evija waarmaakt. De hypercar produceert namelijk een vermogen van 1972 pk. Het is simpelweg een vliegtuig die opereert op het asfalt. De cijfers zijn gerealiseerd door de vier elektromotoren van de Lotus. Door deze indrukwekkende cijfers heeft de auto een acceleratie van 0 naar 100 in minder dan 3 seconden. Met deze imponerende cijfers krijgt lotus het toch voor elkaar om 250 km op een volle accu te rijden. In vergelijking met een model 3 Tesla die maar 345 pk heeft is dit ook zeer riant. Lotus zegt dat de Evija in 12 minuten voor 80 procent geladen wordt. Bovendien beweert Lotus dat de Evija in 18 minuten volledig geladen is. Dit allemaal wordt gedaan door een 350 KW-lader, maar binnenkort komt er een lader van 800 KW op de markt en deze krijgt het voor elkaar om in 9 minuten de gehele accu te laden. 

De indrukwekkende cijfers die de elektrische hypercar Lotus Evija realiseert heeft het te danken aan het gewicht. De Evija weegt ondanks de 4 elektromotoren toch maar 1680 kg. Lotus beweert dat dit de lichtste hypercar is binnen zijn segment en niet te vergeten ook de meest krachtige. Al deze cijfers zijn leuk, maar het geen wat dit een geweldig apparaat maakt is het design. De auto heeft zowel iets weg van een Ferrari, maar ook van een Mclaren. Het is eigenlijk een mengelmoes van verschillende hypercars in één.

Evija lijkt op een rijdende vliegtuig

Het interieur is one of a kind. Het stuur lijkt wel van een formule 1 auto en de middenconsole heeft evenveel knoppen als de cockpit van een vliegtuig. Al met al is wel te zeggen dat dit een auto is die niet vaak op de weg gezien zal worden. Alles is digitaal in het interieur en de afwerking ervan is grandioos.

De auto beschikt over allerlei bijzondere snufjes. Denk hierbij aan de deuren. Het opengaan van de deuren is al een ding. De deuren van de Evija hebben geen hendels, maar worden naar boven toe geopend doormiddel van de sleutel. De koplampen beschikken over een laser die de weg verlicht en niet over een simpel led-systeem zoals hedendaagse auto’s.

Al met al is het een bijzondere verschijning wat Lotus heeft weten te creëren. Medio 2020 is dit monster te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *