ID-Familie van Volkswagen: ID. 3

Elektrische auto’s zijn niet geheel nieuw meer binnen Nederland en daarbuiten. Echter introduceert Volkswagen begin 2020 zijn allereerste volledige elektrische auto. Dit is de nieuwe elektrische ID-3 van volkswagen genaamd. De introductie van dit gloednieuwe platform waarop Volkswagen wilt gaan opereren is belangrijk. Voor zowel het merk als voor de markt waarin het actief gaat zijn. Volkswagen is allereerst een heel bekend merk die aan vele mensen een trouwe klant ervaart. Volkswagen biedt de meest fijne en degelijke dagelijkse auto’s die op de markt zijn. Echter kwam er aantal jaar terug in het nieuws dat Volkswagen nogal wat dingen niet goed op een rijtje had en de boel aan het bedonderen was. Dat had allemaal te maken met de sjoemelsoftware die destijds in de dieselauto’s zaten. Om die reden is dit een goede manier om met een schone lij de elektrische markt op te gaan. Bovendien is het mogelijk om nieuwe klanten aan te spreken en te proberen om de negatieve gedachtes weg te nemen.

Chasis Volkswagen ID 3

De nieuwe elektrische ID-3 van Volkswagen maakt gebruik van een nieuw platform. Ford, Skoda, Seat en Audi gebruiken dit platform ook, maar het verschil is dat Volkswagen een betaalbaarder merk is en hiernaast ook veel degelijker is. Vele onder ons denken waarschijnlijk dat het geheimtaal is en weten niet wat het nieuwe platform inhoudt. Dit is echter vrij simpel, zoals hieronder op de foto is te zien. De batterijen zijn in de vloer verwerkt en geheel plat ontworpen, waardoor er meer ruimte wordt gecreëerd. Dit systeem zorgt ervoor dat een deel van de batterij de voorwielen aandrijven en het andere deel de achterwielen. Hierdoor is er altijd beschikking over vierwielaandrijving die wordt aangedreven door het batterijpakket.

Nu denkt men waarschijnlijk dat dit toch hetzelfde is als ieder ander elektrisch voertuig. Het tegendeel bewijst zich, want doordat de accu’s plat in de bodem verwerkt zijn is er veel meer ruimte binnen de auto en is er nog meer ruimte over voor bagage en andere spullen. Het voordeel van de MEB-platform is dat het geschikt is voor elke Volkswagen. Bovendien hoef je niet voor iedere andere auto een nieuw chassis te maken. Het allerfijnste is dat de accu’s zo ontwikkeld zijn dat ze snel opgeladen kunnen worden en hiermee een actieradius kunnen bieden van 650 km. Dit is een aanzienlijk stuk meer dan de huidige elektrische wagens op de markt en hier heeft Volkswagen dan ook een extra voordeel mee.

ID-familie van Volkswagen

De elektrische modellen die u van Volkswagen kunt verwachten de komende tijd zijn, wordt  ook wel de ID-familie genoemd. Allereerst de ID 3, ID BUZZ, ID Crozz en de ID Vizion. De ID 3 zal in 3 versies op de markt verschijnen. Het instapmodel zal beschikken over een batterij met 45 KWH en een actieradius van 330 km. Dit model wordt vervolgd met een accu van 58 KWH en een actieradius van 420 km en als laatste is er het premium model die een accu heeft van 77 KWH en een actieradius biedt van 550 tot 650 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *