‘Elon Musk’ onthult de Rimac C_Two, de opvolger van de Concept_One

‘Elon Musk’ onthult de Rimac C_Two, de opvolger van de Concept_One. Een angstaanjagend snelle hypercar, volledig elektrisch. 

Op de autoshow van Geneve waren weer een hoop prachtige exemplaren te bewonderen. De meest opvallende was toch wel de nieuwe Rimac, genaamd Rimac C Two. De door het Kroatische bedrijf ontworpen kanon valt niet alleen op door zijn uiterlijk, maar ook door de angstaanjagende prestaties.

De Rimac C Two is voorzien van twee elektromotoren die samen zorgen voor een vermogen van 1914 pk en 2300 Nm koppel. 

In 1,85 seconden schiet de wagen van 0 naar 100 km/u. En met de topsnelheid van 415 km/u kan hij zich met de Bugatti Chiron, waarvan de top op 420 km/u ligt. 

Gewicht Rimac C Two

Bij de bouw van de Rimac C Two is er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van koolstofvezel. Toch weegt de auto ongeveer 1950 kilo. Een slim systeem genaamd ‘Torque Vectoringsysteem’, zorgt ervoor dat de wielen individueel aangestuurd worden.  Dit systeem zou ervoor moeten zorgen dat je geen last hebt van het gewicht. Met een knop aan het stuur is het Torque Vectoringsysteem te bedienen. Zo kan al het vermogen naar de achterwielen worden gestuurd wanneer de drift modus geactiveerd worden.

Het briljantste aan de Rimac moet nog komen, dat is namelijk de actieradius. De accu van 120 kWh zorgt ervoor dat je niet te vaak bij de laadpaal. Dit snelheidskannon kon op een volle accu 650 kilometer halen, wat een heel net resultaat is. Het duurt ongeveer 30 minuten om de accu tot 80% op te laden (met een snellader).

Autonoom rijden

Wat helemaal spectaculair is, is dat de bestuurder hoeft helemaal niets te doen, als hij of zij dat niet wil. De Rimac C_Two is klaar voor level 4-autonomie. Acht camera’s, een LIDAR, zes radars en twaalf ultrasone sensoren zorgen hiervoor. Elk rijdend uur genereert de auto zes gigabyte aan data. Niet gek ook dat de Rimac 72 ECU’s aan boord heeft en net zo veel rekenkracht als 22 Macbook Pro’s.

De camera’s op de Rimac kunnen zelf het gezicht van de eigenaar herkennen, waardoor de deuren automatisch opengaan. Ook scannen de camera’s het weer en passen hier de aandrijflijn op aan.

Porsche aandelen in Rimac

Het laatste nieuws is dat Porsche zich heeft ingekocht bij Rimac voor zo’n 10%. Zij waren zo onder de indruk van Rimac dat zij hun graag financieel wilde steunen. Met het verkrijgen van een bedrijfsbelang krijgt Porsche inzage in het geniale bedrijf van de pas 30-jarige Mate Rimac. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *