Gogoro lanceert nieuwe e-scooter Viva

E-scooter fabrikant Gogoro lanceert nieuwe elektrische scooter Viva. Deze is kleiner en goedkoper dan zijn voorganger. 

De e-scooters zijn in Taiwan erg bekent door de vele accu-wisselstations. In Taiwan kan de bestuurder met een abonnement de lege accu omwisselen voor een volgeladen accu. In Taiwan rijden er meer dan honderdduizend Gogoro’s rond.

Gogoro probeert al jaren uit te breiden naar andere landen. In 2015 startte Gogoro met een proef in Nederland. De e-scooters zijn al wel in Nederland verkrijgbaar maar het accu netwerk is nog niet van de grond gekomen. 

Opladen via het stopcontact

De Viva kan via het gewone stopcontact worden opgeladen. Dit was bij de vorige generaties niet mogelijk, waardoor dit model een stuk praktischer is. Bij de vorige generaties moest de accu in een speciale lader worden gestoken.

Verkrijgbaar in 2020 

Vanaf oktober zal de Gogoro Viva in Taiwan op de markt komen. Voor Europa zal de Viva in de loop van 2020 op de markt komen voor rond de 1650 euro. Dit is vele malen goedkoper dan de voorgaande modellen. 

Of de Gogoro Viva ook in naar Nederland komt, is nog onbekend. Gogoro is bezig met andere e-scooter fabrikanten zoals Yamaha en PGO om dezelfde accu’s te gaan gebruiken. Door een samenwerking met andere fabrikanten is een accu-wisselnetwerk in de toekomst mogelijk wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *