Mclaren ontwikkelt de concurrent van de Tesla Roadster

De autoliefhebbers onder ons hebben de afgelopen maanden het nieuwe paradepaardje van Tesla alweer voorbij zien komen. De Tesla Roadster is de nieuwe supercar variant van het Amerikaanse merk. Echter is er binnenkort naar alle waarschijnlijkheid een concurrent voor de roadster, namelijk de Mclaren roadster. Dit zal niet iets zijn wat binnen een aantal dagen of maanden op de markt gaat komen. Mclaren zij laatst in een persconferentie dat het zich wil gaan richten op elektrische voertuigen op supercar niveau, er zijn op dit moment al supercars met een hybride aandrijving gecombineerd met een benzinemotor. Echter wil Mclaren een supercar gaan creëren die volledig elektrisch is.  

Tesla Roadster

Elon Musk van Tesla heeft de roadster ontwikkelt en die trekt een sprint van 0 naar 100 in minder dan 2 seconde. Echter vinden ze bij Mclaren dat de batterijen van de Tesla te zwaar zijn en dat dit veel efficiënter gemaakt moet worden.  Op dit gebied wil Mclaren dan ook zijn slag gaan slaan. Mclaren staat erom bekent dat het supercars kan bouwen bestaand uit carbon en hierom is het gewicht in veel gevallen een van de sterke punten van het merk gecombineerd met het vele vermogen wat de motoren bieden.

Mclaren historie

Mclaren heeft een rijke historie aan het bouwen van auto’s die qua gewicht een stuk minder wegen dan de gemiddelde auto. Een voorbeeld hiervan is de Mclaren GT die 1496 kilo weegt, terwijl de Model S van Tesla 544 kilo meer weegt. Dit komt door de zware batterijen die het merk in de auto’s plaatst. Mclaren ziet Tesla niet eens als een directe concurrent. Het merk heeft jarenlange ervaring in de formule 1 gehad en daarnaast in andere automobiele races. Hierom is er veel technologie beschikbaar om hiermee een waanzinnige auto op de markt te brengen die andere merken verpulvert.  

De nieuwste techniek

Zoals eerder al verteld wilt Mclaren niet binnen een aantal maanden een nieuwe auto op de markt brengen. Naar alle waarschijnlijkheid komt het merk in 2025 definitief op de markt met deze auto. Het plan is om de batterijen zo licht mogelijk te maken of anders gezegd gewicht erop te gaan besparen om hiermee nog meer snelheid te creëren. Tussen 2020 en 2025 is het de bedoeling om meer dn 1,6 biljoen te gaan spenderen in ontwikkeling van technologie en het lichter ontwikkelen van batterijen. Indien u een portemonnee heeft met veel geld en nog het een en ander kwijt wilt. Is dat mogelijk, het is namelijk mogelijk om te investeren in de ontwikkeling van deze auto en de technologie die uitgeoefend gaat worden bij de productie van deze auto.  

Helaas is er op dit moment nog niet meer bekend over deze auto, maar Mclaren beweert dat het een sprint gaat hebben van minder dan 2 seconde naar de 100 en dit gaat voornamelijk komen door de gewichtsbesparing die het merk wilt doorvoeren.  

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *