Tesla introduceert het kleine broertje van de Model X

Na de bouw van de Tesla model S, de model X en de model 3. Introduceert Tesla de model Y. Het is nog niet voor de korte termijn, maar de Tesla model Y is al gespot op diverse test circuits en is naar alle waarschijnlijkheid een belangrijk deel voor de toekomstige verkopen.  

Verwacht wordt dat de Tesla model Y tegen het einde van 2020 geproduceerd gaat worden. Echter verwachtten sommige klanten dat de productie veel eerder gaat beginnen. De Tesla model Y is een SUV, maar dan de kleine variant ervan. Denk hierbij aan de concurrent zoals de BMW X3. Dit is dan ook de grootste concurrent in dit segment voor Tesla. In 2019 zijn er 180.000 X3 en X4 modellen verkocht bij het Duitse automerk. Het SUV-segment begint steeds meer zijn slag te slaan en veel mensen overwegen steeds vaker een hoge auto te kopen dan een lage.

Dit is dan ook geen echte SUV, maar een tussenweg hiervan. Dit is dan ook ideaal voor de consument die twijfelt over een SUV of een normale personenwagen. De keuze valt dan ook vaak op de tussenvariant. Echter wordt verwacht dat de model Y minder snel zijn slag slaat dan de Model 3. De waarde van de model Y wordt geschat op 330 dollar in koersaandelen. Echter vindt men dat dit te hoog is en het maar een aandeel heeft van 190 dollar. Dit heeft ermee te maken dat de CEO van Tesla de cross-over te veel gehypet heeft, waardoor men er te veel van verwacht. 

Varianten model Y en prijskaartje ervan

De model Y wordt in een aantal varianten geleverd straks. Allereerst wordt het geleverd met achterwielaandrijving long range en als vierwiel aangedreven performance. Het achterwiel aangedreven model komt op de markt met een prijs van €57000,-. Het model biedt een actieradius van 540 kilometer en sprint in 5,8 seconden naar de 100 km/h. Dit is verre van verkeerd als je bedenkt dat je voor een BMW x4 met dezelfde specificaties bijna €70.000 euro betaald. 

Het vierwiel aangedreven performance variant wordt verwacht rond de €70.000 te gaan kosten. De actieradius wordt geschat rond de 480 kilometer en de sprint van 0 naar 100 rond de 3,7 seconde. Zowel deze variant als de goedkopere variant zijn te verkrijgen in de vijfzits versie en de zeven persoons versie. De zeven persoons versie kost €3,200 euro meer dan de vijf persoons. 

Dat Tesla de model Y introduceert is voor veel consumenten een uitweg. De reden hiervoor is dat het een tussenweg is indien men geen grote SUV wil en ook geen benzine of diesel slurper. Dit wordt de elektrische versie van de cross-over modellen op de automarkt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *